Hrady.cz
Secesní kostel sv. Václava postaven r. 1916 dle návrhu arch. Václava Roštlapila. Na jeho výzdobě se podíleli významní umělci (např. C. Klouček, F. Uprka). V l. 1951-1956 byl odsvěcen a využíván místní vojenskou posádkou jako skladiště. V l. 1990 - 1992 kostel opraven a r. 1993 znovu vysvěcen.
Graficke pismenko Secesní kostel z roku 1914 je součástí Psychiatrické nemocnice v Praze-Bohnicích. Areál je moc pěkný, tak zvláštně plný klidu. Za kostelem je zajímavá věž místní vodárny, na západním rohu stojí zámek Bohnice a mimo areál starý kostel sv. Petra a Pavla. Nedaleko, nad břehem Vltavy jsou pozůstatky dávného hradiště Zámka.

historie

Secesní kostel sv. Václava byl postaven r. 1916 v areálu psychiatrické nemocnice v Bohnicích dle návrhu arch. Václava Roštlapila. Na vnější i vnitřní výzdobě a vybavení kostela se podíleli významní umělci té doby, např. Jakub Obrovský, Celestin Klouček, Franta Uprka, František Hergesell ml. a jiní. Zajímavostí je, že na stavbě kostela pracovali i italští a francouzští váleční zajatci. V průběhu 2. světové války byla kopule kostela využívána