Zřícenina původně gotického kostela ve Všestudech, klasicistně obnoveného po požárech 1779 a 1898. Po roce 1945 zchátral až na holé obvodové zdi, nedávno obnovena střecha věže. Obklopen zbytky zdevastovaného hřbitova.
Kostel od jihozápadu
© Ivan Grisa 04/2010
Graficke pismenko Všestudy leží jižně od silnice II/251 Jirkov - Havraň. Zřícenina kostela se nachází v centru obce, nad údolím bezejmenné vodoteče. Parkování je možné přímo u ní. Spojení veřejnou dopravou nabízí autobusová linka Chomutov - Strupčice jen od pondělí do soboty. Okolí nabízí možnosti pro cykloturistiku.

Kostel svatého Michaela Archanděla ve Všestudech
    Původně gotický objekt ze 14. století vyhořel roku 1779 a byl obnoven v klasicistních formách. Oheň poškodil ještě roku 1898 kostelní věž. Po roce 1945 kostel zchátral natolik, že z něj zůstaly jen obvodové zdi. Ještě roku 1991 (!) obec požadovala jeho demolici, která se neuskutečnila pro odpor litoměřického biskupství. Objekt byl alespoň zabezpečen proti volnému pohybu osob, nedávno byla obnovena střecha věže. Celkově neutěšený dojem podtrhují

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 4., Academia 1982 a webové stránky obce Všestudy, 6.4. 2010