Moje místa 0
Velká barokní kaple v těžišti dlouhé vřetenovité návsi. Postavena roku 1743, po roce 1945 zchátrala. Střecha s věžicí a západní štít opraveny roku 1996. V současné době bez využití.
Kaple od západu
© Ivan Grisa 04/2010
Graficke pismenko Výškov (součást obce Počerady) se nachází v mírně zvlněné a téměř bezlesé oblasti mezi Postoloprty a Mostem. Ves je dosažitelná odbočením ze silnice II/250, parkování je možné na návsi u kaple. Nejbližší železniční zastávka Výškov v Čechách (trať Most - Postoloprty - Žatec) se nachází asi 1 km jihovýchodně od vesnice, autobusové spojení je zejména o víkendech bezvýznamné.
Ráz krajiny i nízká frekvence na silnicích II. a III. tříd jsou vhodné pro cyklistiku, přes Výškov prochází cyklostezka 3034.

Kaple Obětování Panny Marie ve Výškově u Počerad
    Velká barokní kaple stojí v těžišti dlouhé vřetenovité návsi. Byla postavena roku 1743 na obdélném půdorysu s neodsazeným půlválcovým presbytářem. Stěny člení mělké pilastry bez hlavic, výrazněji členěná je fasáda jen na západním průčelí. Kaple po roce 1945 zchátrala. Střecha s věžicí a západní štít byly opraveny roku 1996. V současné době není kaple využívána.
    Ivan Grisa, dle webové stránky http://postoloprty.farnost.cz/kostely-a-kaple/dalsi-kostely-a-kaple/, 2.4. 2010