Moje místa 0
Obytný objekt hospodářského dvora, obklopený parkem. Pravděpodobně pochází z 19. století, je postaven ve formě jednokřídlého zámečku.
Zámeček od východu
© Ivan Grisa 03/2010
Graficke pismenko Zámeček je postaven na západním okraji vsi, severně od silnice do Strkovic. Je v soukromém majetku a nepřístupný. Příjezd do Mradic je možný buď ze silnice I/7 (sjezd Březno) přes Skupice, nebo z II/225 (Louny - Žatec) odbočením západně od Lipence. Věžice zámečku je viditelná při sjezdu serpentinou od východu. Autobusové spojení je velmi omezené, ve vzdálenosti 5–6 km od Mradic se nacházejí železniční stanice a zastávky Postoloprty, Lišany u Žatce, Dolejší Hůrky (trať Most - Žatec) a Opočno u Loun (trať Louny - Rakovník). Od všech je možno použít málo frekventované silnice III. třídy, krátký úsek silnice II/225 u Lipence lze obejít po neznačené ...
8.1. 2012

turistické

Zámeček stojí na západním okraji vsi, severně od silnice do Strkovic. Je v soukromém majetku a nepřístupný. Příjezd do Mradic je možný buď ze silnice I/7 (sjezd Březno) přes Skupice nebo z II/225 (Louny - Žatec) odbočením západně od Lipence. Věžice zámečku je viditelná při sjezdu serpentinou od východu. Autobusové spojení je velmi omezené, ve vzdálenosti 5–6 km od Mradic se nacházejí železniční stanice a zastávky Postoloprty, Lišany u Žatce,

historie

Obytná budova bývalého hospodářského dvora na západním okraji je obklopena parkem. Pochází zřejmě z 19. století, je postavena jako jednokřídlý novorenesanční objekt. Nedaleká kaple 14 svatých pomocníků byla postavena roku 1841, přestavěna 1887 a opravena v nedávných letech.
    E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2., Academia 1979, 8.1. 2012
    Obytná budova bývalého hospodářského dvora na západním okraji je obklopena parkem. Pochází zřejmě z 19. století a je postavena jako jednokřídlý novorenesanční objekt. Nedaleká kaple 14 svatých pomocníků byla postavena r. 1841, přestavěna r. 1887 a opravena v nedávných letech.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2., Academia 1979, 21.3. 2010