Kostel sv. Martina ve Vidhosticích pochází z roku 1791, kdy byl postaven na místě staršího v pozdně barokním slohu. V nedávné době byla opravena věž.
Kostel stojí při hlavní ulici, spojnici mezi Drahonicemi a Vroutkem.
Prudký Martin , 3.5. 2010

historie

Pozdně barokní kostel, postavený roku 1791, stojí na místě staršího kostela doloženého před rokem 1384. V nedávných letech byl v tak špatném stavu, že se zřítila věž. Ta byla za pomoci nadšenců opravena.
    Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv, 7.2. 2010

popis

Kostel má jednolodní dispozici, je zakončen pravoúhlým presbytářem a na druhé, západní straně, hranolovou věží. Loď, sakristie a oratoř jsou zakončeny plochým stropem, zatímco presbytář je zaklenut valenou klenbou. Vnitřní vybavení bylo barokní, hlavní oltář z druhé poloviny 18. století a dva boční, protějškové oltáře byly o sto let starší. K zařízení kostela patřila barokní kazatelna a renesanční křtitelnice.
    Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - E. Poche a kolektiv, 7.2. 2010

Louny  (LN)