Tvrz byla založena pravděpodobně Valdštejny v 15. století, tvrziště zastavěné budovami, sklepení jedné z nich je původní i s gotickým portálem. Terénní hrany v severní a západní části pozemku jsou zřejmě pozůstatky dispozice tvrze.
Pohled na budovu, kde je sklepení tvrze.
Graficke pismenko Sklepení tvrze není volně přístupné, ale v době pořízení těhle fotek budovu se sklepem obývala velmi ochotná paní, která fotografa ochotně pustila dovnitř.
Petr Nožička , 3.2. 2010

historie

Gotická tvrz byla postavena v 15. století pravděpodobně někým z Valdštejnů. Důvodem výstavby tvrze byl zánik hradu na vrchu Železném. První zmínka o tvrzi je z roku 1533. Je zmiňována jako dědictví po Jiřím z Valdštejna jeho synovi Albrechtovi. Ten ji i s panstvím hradu Bradlec prodal, stala se součástí jičínského panství a ztratila význam. Poslední zmínka je z roku 1574. Sklepení s portálem a gotickou místností z hrubých kvádrů o rozměrech

Petr Nožička , čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí III., kol. autorů, Argo 2005, 1.2. 2010