Moje místa 0
Jednoduchý lovecký zámek spojený s hospodářskými budovami, postaven nejpozději r. 1748 Filipem Josefem Kinským na pozemcích původního českokamenického dvora (doložen už v 15. století). Později ve správě Státních lesů, dnes hotel.
Rynartice
Pohled od hlavní silnice Jetřichovice - Chřibská
Zámeček je dnes v soukromém vlastnictví a prošel kolem r. 2000 rekonstrukcí. Slouží jako hotel.
Jan Šebek , 1.2. 2010

Rynartice
    Ves Rynartice, připomínaná poprvé v r. 1457, byla vždy součástí panství (Česká) Kamenice. Na pozemcích původního českokamenického dvora doloženého už v 15. století dal postavit zámek nejpozději r. 1748 Filip Josef Kinský jednoduchý lovecký zámek spojený s hospodářskými budovami. Je to patrová stavba ryze užitkového rázu, v níž byl později umístěn lesní úřad. V době před r. 1990 sloužil zámek potřebám Státních lesů, později přešel do soukromého

Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku – Severní Čechy, Svoboda, Praha 1984, 1.2. 2010