Reprezentativní lázeňský dům si postavilo město Ústí nad Labem (Aussig) v letech 1907–08. Čtyři roky nato navrtán termální pramen, kterého se využívá dosud. Vnější vzhled rehabilitovala velká oprava v nedávných letech.
Pohled od severovýchodu
Graficke pismenko Městské lázně se nacházejí v jihozápadním rohu Špitálského náměstí. Parkování v okolí je zpoplatněno. Nejbližší zastávka MHD Hraničář se nachází asi 200 m severovýchodně. Lázně nabízejí obvyklý sortiment služeb.

Městské lázně v Ústí nad Labem
    ěstské lázně v Ústí nad Labem', 'Pro zlepšení obecné hygieny ve městě Ústí nad Labem se jeho vedení rozhodlo koncem 19. století zřídit velké veřejné lázně. Je nutné si uvědomit, že v té době ani v luxusních bytech nebyla koupelna zdaleka samozřejmostí. Otázku stavby lázní řešila radnice s tehdy v místě obvyklou uvážlivostí: od prvních úvah roku 1894 uplynulo do začátku stavby 13 let: slavnostní výkop se uskutečnil 8. 4. 1907.\r\nStavba však poté

Ivan Grisa, dle informační tabule v objektu, 2.2. 2010