Zámek ve stylu saské renesance přestaven v r. 1611 Mikulášem Šicem z Drahenic ze starší tvrze Mladoty z Jimanic. V 1. čtvrtině 19. st. patřil rakouským císařům a po vzniku ČSR připadl státu. Zámek není znehodnocen žádnou pozdější přestavbou.
Graficke pismenko Zámek Červené Poříčí naleznete na dohled od vodního hradu Švihova ve stejnojmenné vesnici. Červené se mu říkalo proto, že jeho červená střešní krytina byla velmi výrazná.
28.5. 2002

historie

Ves Červené Poříčí (dříve Poříčí) se připomíná poprvé r. 1318, kdy se zde uvádí Jaroslav z Poříčí (1318 - 1352), který se psával od r. 1321 také ze Skočic, a jeho bratr Drslav (1320 - 1339), píšící se současně z Jinína. Byli to příslušníci mocného rodu, majícího stejný erb jako Černínové, Švihovští a pod. Z pozdějších držitelů vsi známe v r. 1411 Radslava z Kočova, který přesídlil na Měšín a Poříčí prodal kolem r. 1446 Petru Bradovi zz Nekmíře;