Původně gotický kostel z poloviny 14. století, přestavěn barokně v l. 1696 (sakristie), 1703 (síň), 1712 (věž), dnešní podoba po přestavbě žákem F.M. Kaňky F.I. Preem z roku 1773. U kostela rostou dvě památné lípy ze 70. let 19. století.
Graficke pismenko Stavba kostela proběhla v 1. polovině 14. století. Kostel byl za husitských válek zpustošen, poté byl znovu vystavěn. Roku 1696 byla přistavěna sakristie, roku 1703 velká síň a roku 1712 velká věž sloužící jako zvonice. V roce 1773 na kostele proběhla velká barokní úprava, kterou vedl a naplánoval F. I. Pree (žák významného českého barokního stavitele F. M. Kaňky). Farníci dali roku 1583 ulít zvon u zvonáře Jana z Cimburka. Zvon sloužil až do roku 1856, kdy se rozbil. Roku 1887 byl ve věži zavěšen menší zvon Poledníček. Kromě něj visel na věži od roku 1756 ještě malý zvon Hodinka, jímž se zvonilo v případě úmrtí věřících. V 70. letech 19. století ...
Samuel Hubáček, Příspěvek k dějinám obce Lubná, 23.1. 2010