Tvrz přestavěná na zámek Fürsternberky v druhé polovině 18. století. Poté co jej r. 1929 prodali, sloužil zemědělským účelům. Dnes chátrající a volně přístupná ruina. Zámek je částečně podsklepená obdélná jednopatrová budova s valbovou střechou.
Graficke pismenko Dnes lze nalézt ruinu zámku u kraje obce mezi zemědělskými staveními. Je volně přístupná. Všechna okna v jednopatrové budově jsou zničena, podlaha rozbitá, stěny zašlé. Pouze v horním patře je na stěně patrná jakási náboženská malba, z čehož se dá usuzovat, že v tom místě byla domácí kaple. Většina stěn mezi pokoji je zbouraná, a tak již nelze rozpoznat, kde která místnost byla.
Samuel Hubáček , 24.1. 2010

historie

Doba založení sídla není přesně známa, první písemná zmínka je z roku 1337, kdy patřilo jako manství k hradu Křivoklátu. Je pravděpodobné, že vzniklo ve 13. století. Ve 14. století bylo panství rozdělené na dvě poloviny, kde každá polovina panství měla vlastní tvrz. V průběhu 15. století bylo panství opět sloučeno, jedna tvrz zanikla a druhá sloužila jako sídlo majitelů panství. První určitá zmínka o ní je z let 1450–1455, kdy toto panství

Samuel Hubáček (Jiří Úlovec: Ohrožené hrady, zámky a tvrze Čech, 2. díl, Libri, Praha 2005), 23.1. 2010

popis

Ohledně stavebního vývoje na této lokalitě: není známo, jestli renesanční sídlo bylo na stejném místě, jako předchozí tvrze. Nemáme ani popis tohoto sídla. V roce 1785 Jaroslav Schaller popisuje všetatský statek jako malý zámek. Záhy poté byl buď zbořen, nebo přestavěn Fürstenbergy na nový zámek, který se dochoval dodnes. Nejstarší vyobrazení nového zámku známe z roku 1803. Samotný zámek se nachází v areálu bývalého poplužního dvora. Zámek je

Petr Nožička čerpáno z: Jiří Úlovec: Ohrožené hrady, zámky a tvrze Čech, 2. díl, Libri, Praha 2005, 25.9. 2010

tvrz přestavěná na zámek
     Rakovník  (RA)