Kostel pochází z pol. 13. stol., původní zdivo dochováno v západní zdi lodi. V 16. stol. přistavěna věž. R. 1723 byl přestavěn. Po požáru r. 1763 je až do r. 1765 opuštěn. Znovu přestavěn v 19. i 20. stol. Zařízení převážně novobarokní z 19. stol.
západní průčelí
© Milan Caha 01/2010
Graficke pismenko Kostel byl pravděpodobně postaven v polovině 13. století na mírné vyvýšenině uprostřed obce, založené při kolonizaci pražským biskupstvím. Původní zdivo je doposud ukryto v části západní zdi lodi, do výše cca 4m. V 16. století byla ke starší lodi přistavěna mohutná věž před západním průčelím. Z doby její výstavby se dochovala lomená okna s fragmenty plamínkové kružby. Roku 1723 byl kostel od základu přestavěn. Již roku 1763 byl vážně poškozen požárem a do roku 1765 byl opuštěn. Poté byl opraven, další úpravy proběhly v 19. i ve 20. století. Zařízení kostela je převážně novobarokní z 19. století. Hlavní oltář je z roku 1896 a vytvořil jej Bedřich Wachsmann. V podvěží se uchovalo torzo raně středověké kamenné křtitelnice z původního kostela.
Milan Caha (zdroj: Samek B.: Umělecké památky Moravy a Slezska 1, A/I, Academia, Praha 1994), 12.2. 2010