Raně barokní kaple z let 1669-71, postavená na místě gotického kostelíka, zpustlého za husitských či třicetileté války. Zevně prostá stavba obsahuje (?) bohaté vnitřní zařízení.
kaple Brůdek
Server Kdyně
Krásný gotický kostelík naleznete nade vsí Brůdek při cestě do Studánek, přístup od hlavní silnice jako ke sv. Anně, ale po levé straně.
28.5. 2002

historie

Gotický kostelík, postavený patrně ve 13. století, zanikl ve století 15. Na jeho místě pak byla postavena barokní kaple, vysvěcená r. 1671. Z r. 1890 pochází hlavní oltář s obrazem sv. Václava od Ignáce Amerlinga. Z barokního vybavení svatyně přežívá pouze dřevěná kruchta zdobená malovanými postavami světců. Barokní stavba kostela, která se bez výraznějších stavebních zásahů zachovala do současnosti, je stavebně nevýrazná a budí dojem vyššího

Informace ze serveru kdyne.cz, 28.5. 2002

Domažlice  (DO)