Někdejší poustevna kongregace bratří sv. Ivana byla postavena jižně od svatojánského kostela. Zahrnuje v sobě i starší kapli sv. Rocha, zřízenou po roce 1560. Po zrušení řádu roku 1783 změněna na hájovnu, dnes soukromý rekreační objekt, vzorně udržovaný.
Poustevna od severu

Bývalá poustevna s kaplí svatého Rocha v Radomyšli

Graficke pismenko Někdejší poustevna kongregace bratří sv. Ivana byla postavena jižně od svatojánského kostela, zřejmě ještě před stavbou dnešního barokního chrámu. Zahrnuje v sobě i starší kapli sv. Rocha, zřízenou po roce 1560. Po zrušení řádu roku 1783 byla změněna na hájovnu, dnes vzorně udržovaný soukromý rekreační objekt.
Ivan Grisa, dle K. Kuča: Města a městečka..., 6. díl, Libri 2004 a http://www.radomysl.net/ob_pamatky.htm, 30.5. 2011