Nevelký pozdně empírový kostel ve Vlčí Hoře byl postaven roku 1870. Po roce 1945 zchátral a přišel o některé architektonické prvky, v 90. letech byly provedeny základní zajišťovací úpravy.
Kostel od jihozápadu
© Ivan Grisa 04/2010
Graficke pismenko Kostelík stojí u silnice II/265, nedaleko od odbočky značené cesty na nedalekou rozhlednu Vlčí hora. Jen v pracovních dnech zde zastavují i autobusy na lince Varnsdorf - Brtníky, o víkendech je třeba použít vlak do Brtníků a dojít pěšky.

Kostel Panny Marie Karmelské ve Vlčí Hoře u Krásné Lípy
    Nevelký pozdně empírový filiální kostel Panny Marie Karmelské byl ve Vlčí Hoře postaven roku 1870. Zevně poněkud kuriózní objekt je i přes své malé rozměry uvnitř trojlodní, původně měl nad bočními loděmi dřevěné tribuny. Ty zanikly po roce 1945, kdy opuštěný kostelík zchátral. Později byl vykraden, při zajišťovací opravě byla proto na dochovaný oltář osazena reprodukce Sixtinské madony od Rafaela (originál v drážďanském Zwingeru).
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 4., Academia 1982, 12.4. 2010