Barokní zámek vznikl přestavbou tvrze, postavené po r. 1601 Danielem Pražákem z Jindic. Na zámek přestavěna po r. 1765. V letech 1919–20 zámek zmodernizován. Po r. 1990 opuštěný a chátrá, stejně jako přilehlé hospodářské budovy a park.
zámecká budova
© Milan Caha 06/2009
Zámek se nachází v centru obce. Dostanete se k němu po silnici č. 125 z Kolína do Uhlířských Janovic. Lze u něj pohodlně zaparkovat.
8.1. 2010

historie

Tvrz v Jindicích vystavěl po roce 1601 Daniel Pražák z Jindic. V dnešní zámku se uchovala část obvodového zdiva původní stavby. V roce 1615 tvrz se vsí a dvorem získal Filip Čejka z Olbramovic. V roce 1670 koupil Jindice Jan Fridrich z Trautmannsdorfu, který je spolu s nedalekým Červeným Hrádkem připojil k panství Červené Pečky. Tvrz byla využívána jako kanceláře a byt správce. V červnu 1757 zde bydlel (před bitvou u Kolína) velitel rakouského

Milan Caha (zdroj: kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku; Východní Čechy. nakladatelství Svoboda, Praha 1989), 8.1. 2010