Hřbitov založen ve druhé pol. 19. stol. pro židovské náboženské obce v Praskolesích a Hořovicích. Používán do druhé světové války. Dochovalo se zde 94 náhrobků klasicistního a moderního typu, nejstarší z doby založení hřbitova, nejmladší z r. 1950.
plocha hřbitova
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Hřbitov byl založen ve druhé polovině 19. století, přibližně kolem roku 1863. Sloužil převážně židovským náboženským obcím v nedalekých Praskolesích a poněkud vzdálenějších Hořovicích. Pravidelně se zde pohřbívalo do druhé světové války. Dochovalo se zde 94 náhrobků klasicistního a moderního typu. Nejstarší jsou z doby založení hřbitova, nejmladší z roku 1950. Hrobnický domek z počátku 20. století byl zbořen v 80. letech 20. století. Hřbitovní zeď je částečně dochována v původní podobě, částečně je zbořená a částečně nově postavena. Hřbitov prochází od počátku 21. století rekonstrukcí.
Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004) , 1.1. 2010