Hrady.cz
Nevelká barokní kaple byla postavena roku 1734. Roku 1819 byla rošířena do současné podoby. Stojí u hlavní silnice z Mostu do Plzně na travnaté návsi mezi stromy.
Žďárský svatostánek stojí přímo na návsi u silnice z Mostu do Plzně. Vede k němu alej.
Prudký Martin , 15.8. 2010

historie

Kaple je barokní, postavená roku 1734 a rozšířená 1819. Je obdélné dispozice a trojboce zakončená. Podle literatury bylo zařízení barokní, s portálovým hlavním oltářem a kazatelnou s malovanými oválnými výplněmi s polopostavami evangelistů. Oltář a zvon věnoval pražský velkoobchodník a místní rodák Karl Lüftner. Žďárský svatostánek je dnes zchátralý ale je postupně opravován, v roce 2012 byla vyměněna okna a instalována mříž u vchodu.
    Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv, www.rakovnickesudety.cz, 21.12. 2009