Moje místa 0
Zrekonstruovaný židovský hřbitov založený v 17. století na kraji Starého Města pod Landštejnem. Přístupný je kdykoliv, kromě židovských svátků. Během druhé světové války poničen německými vojáky, po roce 1989 zrekonstruován.
Židovský hřbitov od silnice
Židovské osídlení ve Starém Městě p. L. je dokumentováno kolem roku 1600. Vznikla zde samostatná židovská náboženská obec. Nejstarší náhrobek hřbitova je z roku 1610. Na hřbitově je v současnosti kolem 140 převážně žulových náhrobků. Na východní straně hřbitova jsou pozůstatky základů bývalé márnice. Jedná se o nejstarší židovský hřbitov v okolí.
V roce 1938 byl celý židovský hřbitov vážně poškozen fašistickými okupačními vojsky. Hřbitov chátral až do devadesátých let minulého století, pak hřbitov opravován. Byly také dohledány náhrobky, které již byly zcela skryté pod zeminou. Většina náhrobků byla postavena a opravena.