Drobný kostelík vystavěn v letech 1903–1907. Základní kámen kostela byl položen 19.7.1903. Stavba byla dokončena v roce 1905, kostel však byl vysvěcen až 14. 7.1907. Kostel spadá pod farnost Lašovice.
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Obec Milešov leží na Sedlčansku, na silnici spojující Krásnou Horu a Kovářov. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1323. Nedaleko obce je zámeček Destinov, spojený se jménem pěvkyně Emy Destinové a jihovýchodně od obce byla nedávno lokalizovaná drobná archeologická památka – obětní kámen.
2.12. 2009

historie

Drobný kostelík v dominantní poloze na návrší nad obcí byl vystavěn v letech 1903–1907. Základní kámen kostela byl položen 19.7.1903. Stavba byla dokončena v roce 1905, kostel však byl vysvěcen až 14. 7.1907. Kostel je dnes přifařen k farnosti Lašovice.
    Milan Caha (zdroj: informační tabule na kostele), 2.12. 2009