Hřbitovní kostel vystavěný italským stavitelem Carolo Valmadim v letech 1605–08 v renesančním slohu na místě dřevěného kostelíka z roku 1568. Na hřbitově je novogotická hrobka rodu Aichelburgů, přestavěná v roce 1865 pro Bertholda Aichelburga.
kostel od jihovýchodu
© Milan Caha 11/2009
Graficke pismenko Kostel stojí v dominantní poloze na západní stráni nad silnicí z Trutnova do Pece pod Sněžkou. Zaparkovat lze před hřbitovem, nebo na parkovišti před nedalekým hostincem Na kopečku.
22.11. 2009

historie

Hřbitovní (původně farní) kostel Nanebevzetí Panny Marie byl vystavěn italským stavitelem Carolo Valmadim v letech 1605 až 1608 v renesančním slohu. Vznikl na místě dřevěného kostelíka z roku 1568. O jeho výstavbu se zasloužil poslední maršovský protestantský farář Zacharias Schmidt. Z protestantských časů se uvnitř kostela dochovala kamenná křtitelnice z roku 1572. Kostel byl vážně poškozen požárem po úderu bleskem 3. 6. 1868. Tehdy shořel krov

Trutnov  (TU)
    Horní Maršov