Zchátralý kostel postavený v letech 1806–1807 v západním cípu rozlehlé návsi s jednolodní dispozici s půlkruhovým závěrem a věží v západním průčelí.
Kostel v Otěvěkách leží v západním cípu rozlehlé návsi.
Prudký Martin , 17.11. 2009

historie

Kostel Nejsvětější trojice v Otěvěkách je malou vesnickou stavbou, postavenou v letech 1806 až 1807 rozšířením menší původní svatyně. Obec se rozhodnutím z 23. 7. 1803 zavázala udržovat svatostánek a obstarávat „všeho potřebného k bohoslužbám“. Pozdně barokní stavba má jednolodní dispozici s věží v západním průčelí. Na východní straně je ukončen půlkruhovým závěrem. Jak je zřejmé z fotografií, je velice zchátralý a údajně jeho interiér

Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv, www.znicenekostely.cz, www.rakovnickekostely.cz, 17.11. 2009