Hrady.cz
Betonový obloukový most z let 1934–5 (Ing. arch. Adolf Benš) přes údolí Ohře na západním konci starého města nahradil řetězový most, postavený 1834–6 (Ing. L. Wöllner). Proti svému předchůdci svým masivním zjevem negativně ovlivnil panorama města.
Návodní strana mostu z levého břehu pod hradem
© Ivan Grisa 11/2009
Graficke pismenko Most najdeme na západním okraji starého města, nabízí "klasický" pohled na loketský hrad. Přímo pod jeho levobřežním obloukem najdete chlívek koz kamerunských, které se mají starat o údržbu porostu pod hradem, pochutnávají si však i na výpěstcích pana faráře a občas vyrážejí na výlety mimo svou ohradu. V zájmu zachování jejich zdraví a života je ničím nepřikrmujte!

Silniční most přes Ohři v Lokti
    Poloha Lokte na ostrohu, obkrouženém hlubokým údolím Ohře, vedla k tomu, že město jako jedno z mála v českých zemích bylo komunikačně prakticky slepé. Západním směrem nevedla z náměstí žádná cesta. To se ukázalo jako nevýhodné poté, co se císařská silnice z Chebu do Karlových Varů městu roku 1720 vyhnula. Snaha o její přeložení přes město byla korunována úspěchem až roku 1836, kdy se po dvou letech stavby podařilo dokončit nejvyšší řetězový most

Ivan Grisa, dle H. Hlušičková a kol.: Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, II. díl, Libri 2002, 21.11. 2009