Moje místa 0
Bývalý židovský hřbitov leží ve strmém svahu mezi poli, doložen je roku 1724. Do dnešní doby se zachovalo asi sto hrobů z let 1826 až 1904.
© Prudký Martin, 4/2007
Bývalý židovský hřbitov v Drahonicích se nalézá na východ od této vsi v zalesněném ostrůvku mezi dvěma poli.
Prudký Martin , 12.11. 2009

historie

Drahonický hřbitov leží ve strmém svahu mezi poli. Údajně byl založen již v 16. století, ale doložen je až roku 1724. Sloužil k pohřbívání členů židovské obce v Drahonicích, později přesunuté do Libyně a pak do Lubence. V 19. století byl rozšířen o dolní, rovnou část. Pohřbívalo se zde až do 30. let minulého století. Ihned po záboru Sudet jej roku 1938 poškodili nacisté. Devastace pokračovala i po válce. Od roku 2003 je postupně obnovován, padlé

Prudký Martin podle www.zidovskehrbitovy.wz.cz a Židovské památky v Čechách a na Moravě-J. Fiedler, www.znicenekostely.cz, 12.11. 2009