Barokní kostel z druhé poloviny 18. století. Hlavní oltář pochází z roku 1780 a boční Panny Marie také z druhé poloviny 18. století. Nyní je kostel nepřístupný a jedenkrát za rok se zde koná mše okolo 29. 9., kdy je svátek patrona sv. Michaela.
Pohled z jihu, vpravo sál hostince
© Prudký Martin, 10/2009
Graficke pismenko Kostel sv. Michaela přímo na obdélné návsi v Blatně, v těsném sousedství hostince. Je přirozenou dominantou obce. Nyní je kostel nepřístupný a jedenkrát za rok se zde koná mše okolo 29. 9., kdy je svátek patrona sv. Michaela.
Prudký Martin , 12.11. 2009

historie

Ves byla poprvé zmíněna roku 1253, od roku 1357 patřila křížovníkům s červenou hvězdou a také byla farní vsí. Kostel je barokní, z druhé poloviny 18. století.
    Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv, 12.11. 2009

popis

Na západní straně má věž a je jednolodní s plochým stropem, zatímco presbytář je sklenut křížovou klenbou. V sakristii je dřevěný strop. Hlavní oltář pochází z roku 1780 a boční Panny Marie také z druhé poloviny 18. století. Na zdi ohrazující bývalý hřbitov jsou sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Antonína.
    Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv, 13.11. 2009