Barokní jednolodní kostel sv. Jana Křtitele vystavěn r. 1726. Zařízení kostela také barokní. Kolem kostela se rozprostírá starý hřbitov.
Pohled na průčelí kostela z hlavní silnice
© Pavel Vítek 09/2009
Graficke pismenko Město Vroutek se nachází 5,5 km jižně od Podbořan a 20 km jihozápadně od Žatce. Městem prochází silnice II/226 Lubenec - Podbořany a železniční trať č. 160 Plzeň - Žatec.
Status města byl Vroutku udělen 23. 1. 2007. Největší památkou ve městě je pozdně románský kostel sv. Jakuba Většího.
Kostel sv. Jana Křtitele se nachází v centru obce, pří výjezdy z náměstí směrem na Lubenec po levé straně.

popis

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1227. Kostel sv. Jana Křtitele byl vystavěn v barokním stylu roku 1726. Jedná se o jednolodní obdélníkovou stavbu zakončenou pětibokým presbytářem. Západní průčelí, které je členěno pilastry, je na vrcholu zakončeno segmentovým tabulovým štítem. Zařízení kostela je barokní. Pochází z druhé poloviny 18. století. Kolem kostela se nachází starý hřbitov. U vchodu zasazen empírový náhrobek pocházející z