kaple sv. Huberta

Lednicko-valtický areál
Kaple sv. Huberta je jednou z mnoha drobných romantických staveb v Lednicko-valtickém areálu. Byla postavena ve stylu romantické neogotiky v roce 1855. Autorem návrhu byl Georg Wingelmüller a sochařskou výzdobu provedl Franz Högel.
Celkový pohled
Graficke pismenko Kaple sv. Huberta se nachází v Bořím lese u Valtic na parkově upravené pasece. Pro cyklisty i pěší je dostupná značenými cestami z Břeclavi, z Valtic, od Dianina chrámu (Randez-vous) nebo od Chrámu tří Grácií. Pro motorizované je nejkratší cesta od parkoviště u Randez-vous u silnice spojující Valtice s Poštornou.
David Hamza , 27.10. 2009

Kaple sv. Huberta (Svatý Hubert)
    Kaple sv. Huberta je jednou z mnoha drobných romantických staveb v Lednicko-valtickém areálu. Je navržená ve tvarosloví romantické gotiky. Jedná se o trojosou stavbu s hrotitými arkádami. Uprostřed se nachází socha světce na podstavci se sochami andělů. Kaple je vystavěna z pískovcových kvádrů a je bohatě kamenicky zdobena. Pro lepší navození autentičnosti starobylosti stavby byly dokonce jednotlivé kvádry označeny smyšlenými kamenickými