Moje místa 0
Kostel gotického původu, snad již z pol. 13. stol. Radikálně přestavěn barokně v první pol. 17. století. V prvé pol. 18. století byla k lodi přistavěna kaple sv. Barbory. Zařízení vesměs od místního sochaře J. Hammera z pol. 18. století.
kostel od severozápadu s kaplí sv. Barbory
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Kostel Nejsvětější Trojice je gotického původu. Nejstarší dochovanou částí je sakristie, pravděpodobně z poloviny 15. století (je však možné, že je mnohem starší – snad raně gotická). Kostel byl radikálně přestavěn barokně v první polovině 17. století. V prvé polovině 18. století byla k lodi přistavěna kaple sv. Barbory s klenutou kopulí a lucernou.V presbytáři i v lodi se dochovaly renesanční fresky. Zařízení pochází vesměs od místního sochaře Jana Karla Hammera z poloviny 18. století. Na hlavním oltáři jsou původní plastiky tohoto umělce, obraz je novější, z 19. století. Na bočním oltáři je socha Madony z 15. století.
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 1. (A - J), Academia, Praha 1977), 11.3. 2010