V jádře renesanční měšťanský palác z 2. pol. 16. stol, přestavěný po r. 1736 v barokní šlechtický palác. Dochován cenný renes. mázhaus s křížovými klenbami a barokní portál. V r. 1805 zde pobýval císař Napoleon.
hlavní průčelí paláce obrácené k Hornímu náměstí
© Jan P. Štěpánek 07/2009
Graficke pismenko V jádře renesanční městský palác přestavěný barokně na nároží znojemského Horního náměstí a Vlkovy ulice. Dnes je objekt využíván stylovou restaurací Napoleon. Název upomíná na pobyt císaře Napoleona v tomto paláci v roce 1805 před bitvou u Slavkova.

historie

Původně renesanční patrový palác ze 2. poloviny 16. století, vystavěný na místě starších měšťanských domů v horní části Horního náměstí města Znojma. Z této stavební etapy se dochoval v přízemí prostorný mázhaus s křížovou klenbou vytaženou do hřebínků. V 17. století vlastnil dům měšťan Pavel Wallin a jeho rodina. Poté připadl městu, které jej v roce 1680 prodalo pánům de Souches, majitelům jevišovického panství. Rod de Souches však o svůj

Znojmo  (ZN)