Výrazná secesní stavba z let 1908–11 dle projektu vídeňského architekta Schmieda vznikla snad na místě nejstarší bílinské radnice, zbořené roku 1906. Dodnes sídlo městské správy a dalších institucí.
Radnice od západu

Nová radnice v Bílině

Graficke pismenko Nová radnice v Bílině byla postavena v letech 1908–11 podle projektu vídeňského architekta Schmieda. Část staveniště předtím zaujímala starší stavba, určená původně k obdobnému účelu. Buď se jednalo o nejstarší gotickou radnici přestavěnou v 16. století, nebo o renesanční novostavbu (přesné umístění gotické radnice není zcela jasné, mohla stát i uprostřed náměstí). Ta sloužila správě města do počátku 17. století (viz heslo starší radnice), poté se zde bydlelo. Zbořena byla roku 1906.
Nová radnice je mohutná trojkřídlá stavba v tvrdém secesním stylu, vůči okolní zástavbě poněkud předimensovaná. Její 57 m vysoká osmiboká věž dominuje celému historickému městu. Jako sídlo orgánů města slouží doposud, kromě městského úřadu zde sídlí městská policie a informační středisko.
Ivan Grisa, dle Kibic - Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, Libri 2009, 18.10. 2009

Teplice  (TP)