Současný kostel vystavěn v padesátých letech 18. stol. Opravami prošel r. 1899, 1947 a naposledy počátkem 21. století. V kostelní zvonici umístěny tři zvony.
Záver kostela
© Pavel Vítek 09/2009
Obec Velký Týnec leží 7 km jihovýchodně od Olomouce. Kostel Nanebevzetí P. Marie stojící na návrší v centru obce je nepřehlédnutelný.

historie

První písemná zmínka o Velkém Týnci pochází z r. 1207. První kostel zde stál již roku 1286. Druhý kostel byl vystavěn v roce 1521. Základní kámen k současnému kostelu, v pořadí již třetímu, byl položen roku 1750 a jeho výstavba trvala dva roky. Velké opravy kostela proběhly v roce 1899. Další pak roku 1947 a poslední počátkem 21. století. V kostelní zvonici byly umístěny tři zvony. Zrekvírovány byly za 1. svět. války. Další tři zvony

Olomouc  (OL)
    Velký Týnec