Hřbitov založený pravděpodobně před rokem 1700, rozšířen v letech 1783 a 1821. Nejstarší náhrobek pochází z roku u 1717, poslední pohřeb se konal před II. světovou válkou roku 1936.
© Prudký Martin, 05/2007
Hřbitov je nejlépe přístupný z kožlanské ulice úžasného názvu Na výfuku okolo bývalé cihelny. Leží téměř v lese nedaleko skládky.
Prudký Martin , 24.7. 2010

historie

Hřbitov, severně od Kožlan, sloužil k pohřbívání zemřelých členů židovských obcí širokého okolí. V 19. století hlavně z Kůzové a Nové Vsi. Dobu založení hřbitova kladou odborníci před rok 1700, v letech 1783 a 1821 byl rozšířen koupí pozemku od kožlanského měšťana Jakuba Škudery o rozloze 436 sáhů. Z roku 1717 pochází nejstarší náhrobek a poslední pohřeb se konal před II. světovou válkou roku 1936. Většina z 300 náhrobků je barokních nebo

Prudký Martin podle webu www.zidovskehrbitovy.wz.cz, Obce v okolí Čisté - Jaroslav Sklenář, 11.10. 2009