Původním sídlem vimperské radnice byl pozdější městský pivovar. Roku 1727 koupila obec dům dnešního popisného čísla 8, který nechala přestavět na novou radnici. Na počátku 20. století městská správa přesídlila do budovy v jihovýchodním rohu náměstí.
Radnice v jihovýchodním koutě náměstí
Vpravo se štítem dům čp. 8, vlevo secesní budova městského úřadu.
© Ivan Grisa 09/2009
Graficke pismenko V gotických sklepích domu čp. 8 se nachází minimuseum Zlaté stezky. Vstup do něj zajišťuje městské informační středisko (náměstí Svobody 42, tel. 388 402 230, e-mail infocentrum@mesto.vimperk.cz).

Radnice ve Vimperku
    Původním sídlem vimperské radnice byl dům pod náměstím, v údolí směrem k zámku. Když ho obec v 17. století změnila v pivovar, scházela se rada v domě pod kostelem. Roku 1727 koupila obec dům dnešního popisného čísla 8, který knížecí stavitel Fortini přestavěl na novou radnici. Na počátku 20. století městská správa přesídlila do secesní budovy na rohu náměstí a dnešní Steinbrenerovy ulice, proti farnímu kostelu. Zde sídlí dodnes s tím, že v domě

Ivan Grisa, dle webové stránky http://www.vimperk.cz, 3.10. 2009