Budova byla postavena v l. 1929-31 Franzem Petschkem podle plánů Paula Brockhardta. Jde o francouzskou barokně klasicistní stavbu. Bývala sídlem policejního prezidia během 2. sv. války, v 2. pol. 20. stol. sídlem Pionýrského domu, později Školského úřadu. Dnes ve vlastnictví České školní inspekce.
Zahradní fasáda
© Ivan Grisa 07/2010
Graficke pismenko Budovu postavil občan Ústí nad Labem a obchodník s uhlím, Franz Petschk, v letech 1929 - 31. Byl třetím synem Ignaze Petschka. Pokračoval po otci v budování rodinné firmy. Následný rozvoj firmy byl však zastaven nástupem fašismu v Evropě a rodina Petschkova byla nucena emigrovat. Dům byl postaven podle projektu ústeckého architekta Paula Brockhardta. Vila nese vzhled francouzského barokního klasicismu. Další podobné vily Petschkovy rodiny se nacházejí např. v Praze, kde ji nechal postavit Otto Petschk. V té dnes sídlí velvyslanec USA. Další vila byla postavena na přání Julia Petschka. Dnes zde sídlí velvyslanectví Ruska. Exteriérem budovy je ...