Hřbitov založen roku 1830, nejstarší dochovaný náhrobek je z roku 1833. Dochováno 247 náhrobků, hřbitovní zeď a hrobnický domek čp. 97, sloužící jako rekreační objekt. Je zde pohřbena babička Franze Kafky.
dochované náhrobky
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Hřbitov se nachází 500 metrů jihozápadně od centra obce, při silnici vedoucí kolem areálu zemědělského družstva. Zaparkovat lze přímo na silnici, nebo na odbočce za hřbitovem. Hřbitov je obehnán poměrně vysokou, dobře zachovalou zdí. Branka je zamčena a podle informace na ní lze klíče zapůjčit na obecním úřadu v Kovanicích.
25.9. 2009

historie

Hřbitov byl založen roku 1830, nejstarší dochovaný náhrobek je z roku 1833. Dochováno je zde 247 náhrobků, značný díl plochy hřbitova je bez hrobů. Hřbitov byl používán do roku 1945. Mimo jiných je zde pohřbena babička Franze Kafky. Hrobnický domek čp. 97, postavený mimo hřbitovní areál, slouží jako rekreační objekt.
    Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 25.9. 2009

židovské památky