Netradiční křížová cesta mezi obcemi Kuní a Kuníček. Vytvořil ji v letech 1998–2000 akademický sochař Ivar Kodym z nedaleké obce Jalovčí. Vysvěcena byla v roce 2000 biskupem Škarvadou. Vznikla díky darům různých rodin z okolí Petrovic.
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Netradiční křížová cesta v délce asi 2 km vede mezi obcemi Kuní a Kuníček. Zastavení cesty vytvořil v letech 1998–2000 akademický sochař Ivar Kodym z nedaleké obce Jalovčí. Jsou vytesána jako mělké reliéfy v balvanech vytvořených zvětráváním místních žul a granodioritů středočeského plutonu. Cesta byla vysvěcena na svatou Annu v roce 2000 biskupem Škarvadou. Jednotlivá zastavení vznikla díky darům různých rodin z okolí Petrovic.
Milan Caha (zdroj: informační tabule v Kuníčku), 4.10. 2009