Původně románsko-gotický kostel, doložený roku 1350 (obvodové zdivo presbytáře s fragmentem románského okénka, kružbovým oknem a hrotitým portálkem v jižní zdi lodi), renesančně (dochovaná sgrafita) a barokně upraven (1787).
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Původně románsko-gotický kostel, doložený roku 1350. Z této stavební fáze se dochovalo obvodové zdivo presbytáře s fragmentem románského okénka, kružbovým oknem a hrotitým portálkem v jižní zdi lodi. Kostel byl upravován v renesanci (v roce 1961 byly objeveny fragmenty sgrafitového kvádrování z této doby). V letech 1761–1762 byla ke staršímu kostelu přistavena věž. Barokně byl kostel upraven v roce 1787.
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 2. (K - O), Academia, Praha 1978), 18.5. 2010

popis

Jednolodní, obdélný kostel s polygonálním presbytářem. Zařízení je převážně barokní, oltáře jsou z poloviny 18. století. Ze staršího vybavení se zachovala křtitelnice z roku 1590. Poslední významná úprava interiéru proběhla v 19. století.