Farní kostel sv. Jana Křtitele byl založen kolem roku 1300 v gotickém slohu. Z této doby se zachovalo kněžiště a několik architektonických detailů. V roce 1790 byl barokně přestaven a rozšířen. Ve 30. letech 20. století byl kostel opraven.
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Farní kostel sv. Jana Křtitele stojí uprostřed hřbitova v severozápadní části obce. Původně gotický kostel byl založen kolem roku 1300. Z této doby se zachovalo kněžiště. V roce 1790 byl barokně přestaven a rozšířen. Ve 30. letech 20. století byl kostel opraven, byla do něj zavedena elektřina.
Milan Caha (zdroj:Poche E.a kol.: Umělecké památky Čech 3 (P/Š), Academia, Praha 1980), 24.11. 2009

popis

Kostel je jednolodní, s hranolovou věží a presbytářem ve tvaru nízkého, nepravidelného čtyřúhelníku s křížovou klenbou. Presbytář osvětlují dvě původně úzká gotická okna, rozšířena za přestavby v r. 1790. Vlevo od oltáře je gotický sedlový portálek do sakristie. V pravé lodní zdi je původní gotický portál z doby vzniku kostela, 238 cm vysoký a 177 cm široký. Má kamennou obrubu zdobenou hruškovitými a polokruhovými články. Hlavní oltář je barokní