Velká kaple s oválnou lodí prostupující obdélníkem stojí na návrší východně od obce, snad na místě bývalého slovanského hradiště. Postavena byla v 18. století, upravena v 19. století. V interiéru je rokokový oltář a pozdně rokokové lavice.
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Velká kaple (u Pocheho označována jako kostel) stojí na návrší východně od obce. Toto návrší bylo pravděpodobně osídleno již v robě raného středověku (či dříve), pravděpodobně zde stálo hradiště (není dosud archeologicky prokázáno). Kaple je mnohem mladší, pochází z 18. století a přestavěna byla v 19. století. Její výstavba je spojena s řádem křížovníků s červenou hvězdou, kteří v okolí měli řadu majetků.
Milan Caha (zdroj:Poche E.a kol.: Umělecké památky Čech 2, Academia, Praha 1980), 11.1. 2010

popis

Velká kaple s oválnou lodí prostupující obdélníkem. Presbytář je užší, lichoběžníkový, oratoř a sakristie po stranách jsou obdélníkové. Hlavní oltář je rokokový, rovněž lavice pochází z doby pozdního rokoka. "Soupis památek 13. Politický okres příbramský" z roku 1901 ji popisuje takto: "nepatrných rozměrů na návrší, beze všech ozdob, architektonicky úplně bezcenná. Uvnitř nic zajímavého". Přesto toto malebné místo stojí za návštěvu.