Původní kaple sv. Izidora vystavěna r. 1712. V letech 1751–1758 přestavěna na kostel ve stylu vrcholného baroka. Kostelní zvony zrekvírovány za první i druhé svět. války. V současnosti v kostelní věži zavěšeny 4 zvony.
Pohled na kostel ze silnice procházející obcí
© Pavel Vítek 07/2009
Graficke pismenko Prušánky patří mezi významné vinařské obce náležející k národopisné oblasti Podluží. Nacházejí se 11 km jihozápadně od Hodonína a 11 km severovýchodně od Břeclavi.
Asi 1 km severně od obce leží areál asi 500 tradičních vinných sklepů nazvaný Nechory, vinařská vesnička tvořená výhradně z vinných sklepů.

historie

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1261. V roce 1712 byla postavena kaple sv. Izidora. V letech 1751–1758 byla kaple přestavěna na kostel ve stylu vrcholného baroka. Ještě koncem roku 1758 byl povýšen na kostel farní. Původní, šindeli krytý kostel, byl často opravován. Poslední oprava chrámu byla provedena v roce 1995. V letech 1996–1997 byla dostavěna nová sakristie a kolem kostela vybudován park. Na počátku roku 2003 proběhla

Hodonín  (HO)
    Prušánky