Zbytky farního kostela obsažené v dnešní farní budově. Kostel byl zřejmě současný s hradištěm, goticky přestavěn. Vyhořel roku 1758, opraven J. Jedličkou 1774–7, zrušen 1780, 1798 přestavěn na faru. Dodnes ho obklopuje zřejmě původní ohradní zeď.
Bývalý kostel (fara) od severovýchodu
© Ivan Grisa 09/2009
Graficke pismenko Bývalý kostel stojí západně od současného, na jižní straně ulicovkové návsi. Od hlavní (Husovy) ulice najdeme u vstupu do ohrazeného areálu fary informační tabulku.
Ivan Grisa , 16.9. 2009

Bývalý kostel Zvěstování Panně Marii v Libici nad Cidlinou
    Zbytky farního kostela obsažené v dnešní farní budově. Kostel byl zřejmě současný s hradištěm, prošel gotickou přestavbou. Vyhořel roku 1758, opraven kolínským J. Jedličkou v letech 1774–77, zrušen 1780. V roce 1798 přestavěn na faru. Dodnes ho obklopuje zřejmě původní ohradní zeď. Fara je momentálně neobsazená, objekt se jeví být v dobrém stavu.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2., Academia 1979, 16.9. 2009