Schloss Eckberg

Dresden/Drážďany
V letech 1859–61 si nechal postavit rozlehlou vilu Souchay v tudorovském slohu velkoobchodník J. D. Souchay dle projektu Chr. Fr. Arnolda. Dnešní název získala dle polohy na skále nad Labem. Od 50. let 20. století hotel.
Hlavní budova
© Ivan Grisa 10/2007
Graficke pismenko Areál hotelu je přístupný z Bautzner Strasse (Budyšínská třída), vedoucí z Nového Města (Neustadt) východním směrem po okraji Drážďanského lesa (Dresdner Heide). Nejbližší tramvajová zastávka Elbschlösser (linka 11, mimo jiné od obou největších drážďanských nádraží). Do zahrad můžete vstoupit i bez úmyslu se zde ubytovat či využívat jiné hotelové služby.

Zámek Eckberg v Drážďanech
    Nejmladší z drážďanských "labských zámků" pochází z let 1859–61. Tehdy jej postavil Christian Friedrich Arnold ve stylu anglické tudorovské novogotiky pro velkoobchodníka Johna Daniela Souchaye, po němž nesl původní název Villa Souchay. Později byl nazván Schloss Eckberg (tj. přibližně zámek na hranatém vrchu) podle tvaru skalního výchozu, na kterém stojí. Od roku 1926 zde žil lékárník Ottomar Heinsius von Mayerburg, vynálezce první zubní pasty

Ivan Grisa, dle webové stránky http://www.besuchen-sie-dresden.de, 6.9. 2009
    Německo