Hřbitov založen v 1. polovině 18. století. Nejstarší náhrobek pochází z roku 1786. Poslední pohřeb se zde konal roku 1848. Hřbitov má rozlohu 1241 m2, na této ploše se zachovalo cca 40 náhrobků. Je volně přístupný, hřbitovní zeď se nezachovala.
plocha hřbitova
© Milan Caha 09/2009
Graficke pismenko Hřbitov leží v úzkém údolí Sulovického potoka, cca 600 m od centra obce. Ke hřbitovu nevede žádná přístupová cesta, přístup je možný z konce cesty (vedoucí i podél nového hřbitova), podél zahrady domku a po okraji pole (viz snímky přístupové cesty v galerii). Zaparkovat lze na cestě, nejlépe u nového hřbitova.
18.10. 2009

historie

Hřbitov byl založen v 1. polovině 18. století. Nejstarší náhrobek pochází z roku 1786. Poslední pohřeb se zde konal roku 1848. Poté jej nahradil nový hřbitov, ležící asi o 300 m blíže obci. Hřbitov má rozlohu 1241 m2, na této ploše se zachovalo cca 40 náhrobků. Hřbitovní zeď i obřadní síň se dochovaly jen v nepatrných zbytcích zdiva.
    Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 18.10. 2009