Strohá, jednolodní kaple s cibulovitou věžičkou. Stavba kaple započala před začátkem první světové války. Přestože válka zasáhla do stavebních prací, byl svatostánek 25. července 1915 vysvěcen. Roku 1933 byla postavena i sousedící fara.
Husova Betlémská Kaple

Pravidelným setkáním křesťanů slouží tento evangelický kostel, při posvěcení nazvaný Husova Betlémská kaple. První informace o strmilovském evangelickém faráři pochází z roku 1571. Z té doby je ve Wittenberku doložena ordinace Jana Scopilia pro duchovenskou a učitelskou službu ve Strmilově. Po Bílé hoře bylo možno setkat se s tajnými evangelíky ve Strmilově, v Kunžaku, v Zahrádkách a v dalším širokém okolí v tak zvaných zpovědních seznamech prakticky až do vydání tolerančního patentu v roce 1781.
Jaroslav Šefčík (se souhlasem vikáře), 1.9. 2009

Jindřichův Hradec  (JH)