Jednolodní stavba se čtyřhrannou věží orientovanou k severu pochází z roku 1841. Uvnitř kostela se nalézá klasicistní varhanní skřín z roku 1817. Původní nástroj zmizel v roce 1955 neznámo kam. V roce 2000 byly k historické skříni postaveny varhany nové.
kostel sv. Antonína Paduánského
Graficke pismenko Historie obce Panská Lhota jako součásti brtnického panství je datována už rokem 1234. Dominantou obce je kostel sv. Antonína Paduánského, který byl postaven v roce 1841. Do kostela byla přemístěna z Jihlavy varhanní skříň z roku 1817 i s původním nástrojem. V roce 1955 byly však původní varhany nahrazeny zcela bezcenným nástrojem. Proto k historické skříni postavil nový nástroj v roce 2000 varhaník Jiří Vaculín.
Kostel je přístupný v době bohoslužeb, které jsou vždy vyvěšeny na vstupních dveřích do kostela.
Jaroslav Šefčík , 30.8. 2009