Moje místa 0
Farní kostel v Hrobech je zmiňován už od roku 1358. V letech 1569 a 1666 vyhořel a duchovní správa zde byla obnovena v roce 1687. Roku 1791 kostel vyhořel opět a obnoven byl až v roce 1828. Následně byl několikrát restaurován až do dnešní podoby.
kostel Nanebevzetí Panny Marie

kostel Nanebevzetí Panny Marie v Hrobech

Graficke pismenko Gotický jednolodní chrám s pětiboce uzavřeným presbytářem s opěráky, se sakristií na severní straně a se zvonovou věží při jeho západním průčelí. Vystavěn byl koncem 14. století, patrně v osmdesátých letech, na zbytcích zdiva původního kostelíka, datovaného rokem 1358. V šestnáctém století byl zbaven fary a nová zde byla zřízena až v roce 1758. Presbytář je zaklenutý žebrovou klenbou na kružbových konzolách a zachoval si gotický sanktuář. Severně od presbytáře sakristie se nachází zaklenuty žebrovou klenbou pozůstatky věže, patrně datované už do 13. století. Zařízení kostela je převážně z doby vrcholného baroka a vévodila mu gotická socha ...
Jaroslav Šefčík , 30.8. 2009