Empírová budova z roku 1821, postavená na místě staré dřevěné radnice z roku 1666. Od r. 1851 do reformy okresů v roce 1960 zde byl okresní soud. Dnes zde opět sídlí vedení města a je zde rovněž turistické informační centrum.
radnice města Dobříš
© Milan Caha 08/2009
Graficke pismenko Na místě dnešní radniční budovy stávala původní radnice z roku 1666. Jednalo se o dřevěnou budovu čtvercového půdorysu, s podloubím a pavlačí kolem prvního patra. V přízemím byla obecní hospoda, v patře pak městský úřad a "sednice radní". Při stavbě silnice „pražsko-vimperské“, která procházela náměstím v Dobříši, bylo rozhodnuto postavit radnici novou. V roce 1820 byla stará budova zbořena a o rok později byla na jejím místě postavena nová, zděná empírová radnice. Při opravě v roce 1962 byl v báni věže nalezen dokument, který jako autora nové budovy uvádí knížecího stavitele Františka Moravce. Později, až do reformy okresů v roce 1960, zde sídlil okresní soud. Dnes zde opět sídlí vedení města. Kromě toho zde sídlí městské turistické informační centrum.

Příbram  (PB)
    Dobříš