Údrčský zámek tvoří součást hospodářského dvora jižně od vsi. Jeho základ tvoří renesanční tvrz, vybudovaná Steinsdorfy ve 2. pol. 16. stol. Od roku 1640 sloužila jen správě statku. Po požáru 1898 části tvrze strženy a do nich vestavěn nový zámek.
Zámek od severozápadu
© Ivan Grisa 08/2009
Graficke pismenko Zámek stojí na severním okraji hospodářského dvora několik set metrů jižně od obce. Cesta odbočuje ze silnice Údrč - Polom (červená turistická značka Bochov - Žlutice) podél břehu rybníka. Vlastní areál je nepřístupný.

Zámek v Údrči
    Údrčský zámek tvoří součást hospodářského dvora jižně od vsi. Jeho základ tvoří renesanční tvrz, vybudovaná Steinsdorfy ve druhé polovině 16. století. Od roku 1640 sloužila jen správě statku, připojeného k Toužimi. Ten se osamostatnil v 19. století. Po požáru 1898 byly části tvrze strženy a do nich vestavěn nový zámek, který po roce 1945 sloužil potřebám socialistického zemědělství. V posledních letech zde sídlí ekofarma, jejíž majitel podniká

Ivan Grisa, dle Kolektiv autorů: Encykopedie čských tvrzí, III. díl, Argo 2005, 1.9. 2009

tvrz přestavěná na zámek