Vysílač Krašov, druhá nejvyšší stavba v ČR, pokrývá západní Čechy rozhlasovým a televisním signálem. Původní stožár z let 1958–60 poškodila 25. 8. 1968 okupační armáda a v lednu 1979 mráz natolik, že musel být odstřelen. Dnešní postaven 1979–81.
Vysílač od jihozápadu, z pole nad Dolním Jamným
© Ivan Grisa 08/2009

Graficke pismenko Vysílač Krašov je viditelný prakticky z celého území mezi Plzní a Toužimí (s výjimkou hlubokých údolí). Příjezd ze silnice I/20 odbočením směrem na Krašov v Bezvěrově, na této křižovatce je i nejbližší autobusová zastávka. Při jízdě či chůzi po silnici Bezvěrov - Krašov se část napínacích lan ocitá nad vaší hlavou. Vlastní areál vysílače je samozřejmě nepřístupný.

Vysílač Krašov
    Původní kotvený stožár vysílače Krašov byl postaven v letech 1958–60 o výšce 305 m. Dne 25. 8. 1968 ho střelbou a výbušninami poškodila okupační Sovětská armáda, roku 1974 byl zvýšen na 312,5 m. Silné mrazy na počátku roku 1979 vedly k havárii anténního nosiče a stožár musel být následně odstřelen, takže se zachovalo jen 50 m vysoké torso. Současný stožár byl postaven v letech 1979–81. S výškou 347,5 m je druhou nejvyšší stavbou v České

Schöenbornský letohrádek v Praze zdobí obrázky rozpustilé Venuše

Nezapomenutelné hrady Čech a Slovenska