Kostel od jihovýchodu
© Ivan Grisa 08/2009
Kostel stojí v západní části rozsáhlé návsi, přímo pod autobusovou zastávkou. Příjezd od silnice II/198 z křižovatky u Borku.

Kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova ve Pšově
    Postsecesní kostelík v Pšově postavený roku 1914 zřejmě místními zedníky je dokladem rozvoje obce na přelomu 19. a 20. století. V nedávných letech byl opraven. Dochovalo se vnitřní zařízení z doby stavby. Pozoruhodným prvkem je vnější schodiště na varhanní kruchtu u jižního (hlavního) průčelí. Paradoxem je, že Pšov dnes sdružuje další čtyři vsi s podstatně staršími a většími kostely, které chátrají bez využití.

Karlovarský kraj
     Karlovy Vary  (KV)